fbpx
€50 gratis weddenschap

Wat is het salaris en de marktwaarde van Frenkie de Jong?

Frenkie de Jong is momenteel één van de beste Nederlandse voetballers en heeft op relatief jonge leeftijd al meer dan 40 interlands op zijn naam staan. In 2019 vertrok hij voor een gigantische transfersom van 75 miljoen bij Ajax in naar Barceloan te vertrekken. 

Marktwaarde Frenkie de Jong

In 2017 speelde Frenkie de Jong nog met Jong Ajax in de Jupiler League tegen Telstar en FC Eindhoven, maar na een geweldig seizoen en goede prestaties in de Champions League bij Ajax in 2018/2019 steeg zijn waarde in rap tempo. Na dat seizoen maakte hij een transfer naar FC Barcelona voor een bedrag dat kan oplopen tot 86 miljoen (inclusief bonussen). Vanwege zijn verleden in de jeugd bij RKC/Willem II vingen deze twee clubs ook miljoenen door deze transfer. Willem II ontving meer dan 6 miljoen euro en RKC bijna 4 miljoen.
De huidige marktwaarde van Frenkie de Jong wordt momenteel op zo’n 70 miljoen euro geschat. 

Salaris bij FC Barcelona

Bij een topclub als Barcelona hoort natuurlijk ook een topsalaris. Frenkie de Jong verdient bij Barcelona een salaris van 10 miljoen euro. Met bonussen kan daar nog zo’n 6 miljoen euro bij komen. Deze bonussen worden betaald op basis van gespeelde wedstrijden en gewonnen prijzen. In totaal kan Frenkie dus 16 miljoen euro per jaar verdienen, oftewel meer dan 40.000 euro per dag. Dit maakt hem de best betaalde Nederlandse voetballer ter wereld. 

Auto's van Frenkie de Jong

De autofabrikant Cupra is de huidige leverancier van FC Barcelona, Frenkie de Jong heeft daarom de beschikking over een Cupra Formentor. Dit is niet de enige auto die hij heeft. Met een salaris van 16 miljoen euro is er wat ruimte om wat meer te besteden. Frenkie de Jong rijdt dan ook in een Porsche Macan S. Deze auto heeft een minimale nieuwprijs van zo’n €100.000.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P