fbpx
€50 gratis weddenschap

Wedden op Spanje: Kan Spanje de EK finale halen?

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje kan niet stuk bij La Roja. Onder zijn leiding wist hij het team met overtuiging naar het EK 2024 in Duitsland te loodsen. Met drie titels staat Spanje, samen met Duitsland, bovenaan als land met de meeste EK titels op hun naam. Kunnen ze ook dit jaar meestrijden tot de EK finale?

Spanje EK 2024
Coach Luis de la Fuente
Bijnaam La Roja, La Selección
FIFA Ranglijst 8
Beste prestatie Winnaar, 3 keer (1964, 2008, 2012)
Sterspelers Rodri, Olmo, Morata
Hét talent Lamine Yamal

Wat zijn de kansen volgens de bookmakers?

Spanje behoort volgens de bookmakers ook dit jaar weer tot de favorieten om het ver te schoppen op het EK. Spanje is na Engeland, Frankrijk en Duitsland de nummer 4 favoriet om de titel te winnen. De beste quotering voor winst van de EK titel voor Spanje is 9.00 bij bookmaker LiveScoreBet

Spanje zit in poule B samen met Kroatië, Italië en Albanië. Geen makkie voor de Spanjaarden! De verwachting is wel dat Spanje de volgende ronde zal halen, gezien de odd van 1.20 voor een top-2 positie in de poule.

Poulewedstrijden Spanje

15 jun 2024
- 18:00
Spanje
- -
Kroatië
20 jun 2024
- 21:00
Spanje
- -
Italië
24 jun 2024
- 21:00
Albanië
- -
Spanje

Waar kun je het best een weddenschap plaatsen op Spanje?

Wil je wedden op wedstrijden van Spanje tijdens het EK 2024? Wij beoordelen bookmakers op promoties, uitbetalingssnelheid en betrouwbaarheid. Bij bookmaker LiveScoreBet scoor je de beste welkomstbonus en heb je binnen 1 minuut je winsten op je bankrekening.

BetFans beoordeling
LiveScoreBet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis

Spanje op jacht naar vierde EK-titel

Zelden heeft een land het internationale voetbal zo sterk gedomineerd als Spanje. Tussen 2008 en 2012 triomfeerde de gouden generatie, met iconen als Xabi Alonso, Carlos Puyol, XaviIniesta en Casillas, door het WK van 2010 en tweemaal het EK te winnen. Maar aan alle gloriedagen komt een einde, dat beseffen de Spanjaarden maar al te goed. Toch was de pijnlijke 1-5 nederlaag tegen Nederland op het WK 2014 een onverwacht abrupt einde aan dit voetbalsprookje. Daarna volgde vroegtijdige uitschakeling in de groepsfase, en op het daaropvolgende WK (2018) bleek Rusland een te sterke tegenstander, met een bitter verlies na strafschoppen.

Ook op het WK 2022 strandde Spanje na strafschoppen. In de achtste finale tegen Marokko was Spanje de topfavoriet, maar kwam niet verder dan 0-0. Spanje miste drie strafschoppen en was daarmee uitgeschakeld.

spanje euro 2024

Maar zoals het bij een groot voetballand gaat, heeft Spanje een nieuwe lichting wereldspelers klaar staan. Met Pedri, Gavi en de pas 16-jarige Lamine Yamal staat er al een nieuwe generatie klaar die het succes van hun idolen wil evenaren. Helaas zullen Pedri en Gavi het EK moeten laten schieten vanwege een blessure.

Wat betreft presteren op toernooien en prijzen pakken, dat ligt de Spaanse spelers over het algemeen wel. De afgelopen jaren waren het juist vaak de Spaanse clubs die de Europese hoofdprijzen in de wacht sleepten. Denk aan Real Madrid in de Champions League, en aan Atletico Madrid, Sevilla en Villarreal in de Europa League.

Laatste toernooien Spanje
2022 WK Achtste finales
2020 EK Halve finale
2018 WK Achtste finales
2016 EK Achtste finales
2014 WK Groepsfase

Lamine Yamal, het 16-jarige toptalent

Lamine Yamal is de verpersoonlijking van de nieuwe lichting die eraan komt voor Spanje. In september 2023 debuteerde hij voor La Selección tegen Georgië. Met zijn 16 jaar en 57 dagen werd hij daarmee de jongste speler ooit voor Spanje. Het werd een debuut om nooit meer te vergeten, want hij scoorde ook meteen. 

Yamal is een zoon van een Marokkaanse vader en een moeder uit Equatoriaal-Guinea. Er was ook interesse van de Marokkaanse voetbalbond voor hem, maar hij koos voor een interlandcarriere bij Spanje. Hij groeide op in Mataró, een stad in de buurt van Barcelona. Yamal werd op 5-jarige leeftijd al opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona. 

Bondscoach Luis de la Fuente is zeer gecharmeerd van Yamal. “Hij heeft het talent, die vaardigheid om natuurlijk dingen te doen die onmogelijk lijken. We zijn blij met hem.”

Spanje in de poule des doods

De loting heeft Spanje gekoppeld aan Italië, Kroatië en Albanië. In sommige media werd al gesproken van de ‘poule des doods’. Italië is de regerend Europees kampioen, terwijl Kroatië de derde plaats behaalde op het WK 2022. 

Bondscoach De La Fuente sprak na de loting: “Het niveau is erg hoog. Alle groepen zijn zwaar en complex, maar die van ons zou wel eens het hoogste niveau kunnen hebben. We spelen in een Europees Kampioenschap, en we weten allemaal dat de moeilijkheidsgraad maximaal is, ook voor teams die tegen Spanje spelen.”

Poule B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Goal verschil Punten
1 AlbaniëAlbanië 0 0 0 0 0 0
2 ItaliëItalië 0 0 0 0 0 0
3 KroatiëKroatië 0 0 0 0 0 0
4 SpanjeSpanje 0 0 0 0 0 0
BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P