fbpx
€50 gratis weddenschap

Wedden op wielrennen

Als je een fan bent van de Tour de France, de Giro d’Italia of gewoon een liefhebber van wielrennen, dan heb je vast wel eens overwogen om een gokje te wagen op je favoriete renners. Wedden op wielrennen kan een spannende manier zijn om de sport te volgen. Lees in dit artikel alles over de mogelijkheden om te wedden op wielrennen. 

Beste bookmakers voor wedden op wielrennen

Wedden op wielrennen kan je het beste doen bij onderstaande bookmakers. Zij bieden de meeste mogelijkheden om te wedden aan en geven ook nog eens een prima welkomstbonus! Maak hier altijd gebruik van als je een weddenschap wilt plaatsen. Wed je liever op voetbal, darten, paarden, UFC of basketbal? Dan kan dat natuurlijk ook!

BetFans beoordeling

JACKS.NL

  Free bets van 60 euro
  Perfect sportaanbod
  Regelmatige promoties
  Vertrouwde lay-out

Welkomstbonus

€60 free bets

BetFans beoordeling

Circus

  Keuze uit verschillende bonussen
  Veel promoties
  Circus VIP Club
  Elke maand gratis giftbox

Welkomstbonus

€250 free bets
Superodd van x50
100 free spins

JACKS.NL

  Regelmatig promoties
  Vertrouwde lay-out
  Veel sportmogelijkheden

Welkomstbonus

€60 FREE BETS

Circus

  Circus VIP Club
  Verschillende bonussen
  100 free spins

Welkomstbonus

€250 FREE BET

Inhoud

Voordat je je zuurverdiende geld inzet op wielrennen, is het belangrijk om de basisprincipes van te begrijpen. Wil je inzetten op Mathieu van der Poel, Bauke Mollema of Dylan Groenewegen? Lees dan zeker verder!

Soorten weddenschappen in het wielrennen

Tegenwoordig wordt wedden op wielrennen in Nederland steeds populairder. Hierdoor bieden bookmakers steeds meer mogelijkheden en opties aan om te wedden op wielrennen. 

Winnaar van de race

Dit is de meest eenvoudige en makkelijkst te begrijpen weddenschap. Hierbij zet je simpelweg in wie de race zal winnen. Je kan bijvoorbeeld inzetten: Mollema wint etappe 3 in de Giro d’Italia.

Wedden op podiumplaats

Bij deze weddenschap zet je in of een renner in de top-3 zal eindigen. Als je vertrouwen hebt in een renner, maar niet zeker bent of hij (of zij) de wedstrijd ook zal winnen is dit een goede optie. 

Wedden op winnaar van het bergklassement

Het is ook mogelijk om een weddenschap in te zetten die niet over 1 etappe gaat. Bij deze optie kies je wie het bergklassement zal gaan winnen. Een mogelijkheid is dan om te kiezen voor Vingegaard wint het bergklassement in de Tour de France.

Head-to-head weddenschappen

Met head-to-head weddenschappen kan je inzetten op het verschil tussen twee renners in een bepaalde etappe of koers. Hierbij kies je welke van de twee renners beter zal presteren. Bijvoorbeeld; Mollema – Groenewegen, wie eindigt hoger?

Wedden op beste jonge renner

In veel rondes wordt ook een jongerenklassement bijgehouden. Bij de Tour de France wint de beste wielrenner jonger dan 26 jaar de witte trui. Bij de meeste bookmakers is het ook mogelijk om te wedden wie de beste jonge renner zal worden.

 
wedden op wielrennen

Tips voor succesvol wedden op wielrennen

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw kennis van het wielrennen om te zetten in spannende weddenschappen. Volg ook onderstaande tips op om jouw strategie nog beter te maken!

Plaats je weddenschappen met een free bet of bonus

Als nieuwe speler bij een bookmaker word je altijd verwelkomd met een aantrekkelijke bonus! Deze kan zelfs oplopen tot wel 250 euro aan bonussen of gratis weddenschappen. Het is dus zeker de moeite waard om te controleren welke gratis weddenschappen je bij welke bookmaker kunt ontvangen. Het plaatsen van een weddenschap met een gratis weddenschap of bonus is altijd lucratiever dan wedden met enkel je eigen geld! Neem een kijkje bovenaan deze pagina om de beste bookmakers en hun royale bonussen te ontdekken.

Vergelijk verschillende bookmakers

Voordat je een weddenschap plaatst, is het de moeite waard om de odds en aanbiedingen van verschillende bookmakers te vergelijken. Verschillende bookmakers kunnen verschillende odds en promoties bieden, dus door slim te vergelijken kun je de beste waarde voor je weddenschappen vinden. Kijk bijvoorbeeld tussen onze BetFans Deals om de meest actuele promoties te vinden.

Analyseer de underdogs

Underdogs hebben hogere odds, wat betekent dat je een grotere uitbetaling kunt krijgen als je op hen wedt en ze winnen. Dit betekent echter niet dat je blindelings op elke underdog moet wedden. Het is belangrijk om je onderzoek te doen en je kennis van de sport te gebruiken om te bepalen welke underdogs de beste kans hebben om te verrassen.

Bijvoorbeeld, een renner die sterk is in bergop rijden kan een goede keuze zijn in een koers met veel beklimmingen, zelfs als zijn algemene odds niet zo hoog zijn. Of een renner die in goede vorm is en recentelijk goed heeft gepresteerd, kan een goede weddenschap zijn, zelfs als hij niet wordt beschouwd als een van de topfavorieten.

Het analyseren van underdogs vereist een diepgaande kennis van de sport en de renners. Met de juiste analyse en strategie, kan het wedden op underdogs een winstgevende aanpak zijn bij het wedden op wielrennen.

Blijf op de hoogte van nieuws en updates

Als je besluit om te wedden op wielrennen moet jij dé kenner zijn. Je mag geen nieuws of updates missen die mogelijk van invloed zijn op je weddenschappen. Analyseer de etappes maar ook zeker de fitheid van de renners. Dit kan het verschil maken tussen het winnen of verliezen je weddenschappen!

Wedden op Tour de France 2023

Hét populairste evenement als je aan wielrennen denkt is natuurlijk de Ronde van Frankrijk, oftewel de Tour de France. Samen met de Ronde van Italië (Giro) en Spanje (Vuelta) is het de grootste en belangrijkste ronde van het jaar. Ook in 2023 belooft de Tour de France weer een spannende strijd te worden. Lees hier alles over wedden op de Tour de France 2023.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met ons cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P