Wedden op basketbal

Het is altijd handig om je te verdiepen in een bepaalde sport voordat je weddenschappen afsluit. Basketbal is één van de populairste sporten als het gaat om weddenschappen afsluiten. Met de juiste kennis en geluk kan je veel geld verdienen met wedden op basketbal. De populairste basketbalwedstrijden worden in Amerika gespeeld. Dit betekent dat deze wedstrijden in Nederland ‘s nachts worden gespeeld. Wedden op basketbal kan bij de meest betrouwbare bookmakers. Op deze pagina lees je waar de kansen liggen bij wedden op basketbal.

Hoe plaats je een weddenschap op basketbal?

Basketbal weddenschappen zijn weddenschappen die je plaatst op de uitkomst van een basketbalwedstrijd of basketbaltoernooi. Er is veel mogelijk wanneer je wilt wedden op basketbal. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten wie de wedstrijd wint, of hoeveel punten worden gescoord. Bij het laatste fluitsignaal weet jij of je jouw weddenschap hebt gewonnen. Het is mogelijk om live te wedden op basketbalwedstrijden. Je kunt het beste weddenschappen op basketbal plaatsen bij online bookmakers. In de onderstaande tabel zie jij onze top 5 bookmakers voor wedden op basketbal.

Top 5 bookmakers voor wedden op basketbal

RankBookmaker
Bonus 
1 100% tot €100 gratis weddenCLAIM

Soorten basketbal weddenschappen

De mogelijkheden om weddenschappen af te sluiten op basketbal is enorm. Voor beginnende wedders is het niet meteen duidelijk waarop gezet wordt. De meest geplaatste weddenschappen op basketbal staan hieronder uitgelegd. 

  1. Inclusief overtime
  2. Handicap
  3. Dubbele kans
  4. Under/over

Wat betekent wedden op Inclusief overtime bij basketbal

Basketbal weddenschappen op inclusief overtime worden veruit het meeste geplaatst op online bookmakers. Bij dit type weddenschap wed je op de winnaar van de wedstrijd inclusief de extra tijd. Wanneer een basketbalwedstrijd eindigt in een gelijkspel heb jij de weddenschap nog niet verloren. Pas na de verlenging wanneer er een winnaar bekend is weet jij wat de uitkomst is van je weddenschap. Hierdoor heb je altijd 1/2 kans om je weddenschap te winnen.

Wat betekent wedden op Handicap bij basketbal

Wedden op handicap bij een basketbalwedstrijd is erg populair. Bij handicap weddenschappen wordt vaak -4.5 of +4.5 gebuikt. Deze weddenschap betekent dat de virtuele scoren voor de wedstrijd begint geen 0-0 is maar in dit geval -4.5 tegen 0 of 4.5 tegen 0. Het team waar jij op inzet staat al met 4.5 punten voor of achter. Pas wanneer het team waar jij een weddenschap op afsluit met 5 doelpunten verschil de wedstrijd wint, wordt jouw weddenschap op handicap -4.5 goedgekeurd door de bookmaker. 
 

Wat betekent wedden op Dubbele kans bij basketbal

Wedden op dubbele kans betekent dat jij op twee uitkomsten inzet. Tijdens een basketbalwedstrijd zijn er 3 mogelijke uitkomsten, namelijk; team 1 wint, gelijkspel of team 2 wint. Bij dubbele kans zet jij je geld in op 2 van de 3 mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld wedden op team 1 wint en gelijkspel. Hierdoor is de kans dat jij je weddenschap verliest een stuk kleiner. 
 

Wat betekent wedden op Under/Over bij basketbal

Wedden op under/over betekent dat jij inzet op het aantal punten dat wordt gescoord bij een basketbalwedstrijd. Als voorbeeld pakken we het totaal aantal punten van 168.5. Een weddenschap op over 168.5 betekent dat jij wedt op meer dan 168 punten in de hele wedstrijd. Een weddenschap op under 168.5 betekent dat jij wedt op minder dan 169 punten in de hele wedstrijd. 

 

Enkele of combinatie weddenschappen bij basketbal

Bij het plaatsen van weddenschappen op basketbal heb je twee opties; enkele weddenschappen en combinatie weddenschappen. Een enkele weddenschap wordt ook wel single weddenschap genoemd. Dit type weddenschap plaats je op een enkele resultaat. Bij combinatieweddenschappen plaats je een weddenschap op meerdere resultaten.

Enkele weddenschappen op basketbal

Enkele weddenschappen plaatsen is minder risicovol dan combinatieweddenschappen. De kans dat jouw weddenschap wordt goedgekeurd door de bookmaker is malen groter dan combinatie weddenschappen. De quoteringen zijn hier dan ook op gebaseerd. Een enkele weddenschap heeft vaak een lagere odd van een combinatie weddenschap.
 

Combinatie weddenschap op basketbal

Combinatieweddenschappen zijn vele malen lucratiever dan enkele weddenschappen. Bij combinatie weddenschappen kan je meestal maar 1 selectie per wedstrijd kiezen. Je zal op meerdere wedstrijden moeten inzetten om een combinatie weddenschap te plaatsen op basketbal. Je kan ook een combinatieweddenschap combineren met verschillende sporten.

Bet Builder weddenschappen op basketbal

Bet Builder weddenschappen plaatsen op basketbal is een redelijk nieuwe term bij online bookmakers. Met Bet Builder kun je combinatieweddenschappen plaatsen op dezelfde basketbalwedstrijd. Wanneer jij denkt dat team 1 gaat winnen kun jij extra voordeel halen met een Bet Builder weddenschap. Je kunt namelijk kiezen voor team 1 wint de wedstrijd maar daarbij ook dat een speler van team 1 de meeste punten scoort. Het resultaat van beide weddenschappen liggen in de verlenging van elkaar waardoor de kans groot is dat niet 1 maar beide weddenschappen goed gaan.

Live wedden op basketbal

Wedden op basketbal wedstrijd terwijl deze al is begonnen geeft een belangrijk voordeel die bij de meeste bookmakers beschikbaar is. Live wedden betekent een weddenschap afsluiten terwijl de wedstrijd bezig is. Tijdens de wedstrijd veranderen de quoteringen de hele tijd. Bij live wedden weet je snel de uitkomst van je weddenschap waardoor je niet lang met spanning zit. 

Hoe kan ik winst maken met live wedden op basketbal?

Het is mogelijk om winst te maken bij het plaatsen van een live weddenschap. Je kunt een belangrijk voordeel halen bij het plaatsen van een live weddenschap. De belangrijkste wedtip bij live wedden is bepaal het juiste moment van de weddenschap. Stel je voor een vrije worp wordt gegeven op een gevaarlijke plek. Jij kent de vrije worp specialist en je denkt dat hier wel eens een doelpunt kan vallen. De bookmakers zijn vaak te laat met het aanpassen van de quotering. Hierdoor creëer jij extra waarde op je weddenschap. Dit betekent dat de quotering hoger is dan de daadwerkelijke kans. Tijdens de wedstrijd kun je meerdere statistieken die bepalend zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Bekijk onze pagina wedstrategieën voor nog meer handige wedtips. 

Kun je winst maken met wedden op basketbal?

Wanneer je een weddenschap plaatst maakt dit de wedstrijd extra spannend. Je kunt namelijk geld verdienen wanneer een bepaalde uitslag zich voordoet. Als je winst wilt maken met wedden op basketbal is het belangrijk dat je de volgende zaken goed begrijpt

Wed op basis van statistieken

Statistieken uit het verleden beloven veel voor de toekomst van een basketbal team. De belangrijkste statistieken zijn de vorm en het speelschema van het team. Hoe heeft het team in de afgelopen wedstrijden gepresteerd? Hoe speelde het team? Vergelijk dat eens met het andere team en kijk of je verbanden ziet. Het moraal en de fitheid van een team zijn daarnaast ook belangrijk. Kijk goed naar de frequentie van de wedstrijden in de afgelopen periode. 
 

Volg het actuele nieuws voor de wedstrijd

Het actuele nieuws is misschien wel de belangrijkste pijler om jouw weddenschappen om te baseren. Lees jij als eerste dat LeBron James de wedstrijd mist? Dan kun je direct je voordeel doen met het plaatsen van een weddenschap op de tegenstander. Bookmakers wijzigen de quoteringen vaak te laat.

Plaats enkele weddenschappen

Het is erg verleidelijk en zoals eerder beschreven is combinatie wedden de spannendste variant. Toch is deze variant een stuk minder winstgevend dan single weddenschappen. Het is van belang dat je goed onderzoek doet voor je een weddenschap plaatst, en daarnaast is het beste om win kansen te spreiden zodat je bij wedden op basketbal niet afhankelijk bent van toeval. 

Veelgestelde vragen

Ja, op vrijwel elke (grote) bookmaker kan je wedden op basketbal. Check deze bookmakers voor het beste aanbod. 

Bij de volgende bookmakers kun je een gratis weddenschap claimen die je kunt inzetten op basketbal. 

Bij de volgende bookmakers kun je een gratis speelkrediet claimen die je kunt inzetten op basketbal. 

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring. View more
Accept
BetFans
Logo
Herstel Wachtwoord

Ontdek hier de #1 inzet techniek met €100 bonus

Maak vandaag nog wat winst!

Screen-Shot-2022-08-24-at-1.06.35-PM-1661339237.3755

Ontvang hier meteen ons stappenplan per email!

De afbeelding laat een risicoloze winst zien van €130,66