fbpx
€50 gratis weddenschap

Het salaris van Wout Weghorst bij Manchester United

In 2018 speelde Wout Weghorst nog bij de amateurs van DETO uit Vriezenveen, inmiddels spits van wereldclub Manchester United. Via FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en Wolfsburg kwam hij in de Premier League terecht. Eerst bij Burnley, maar momenteel in Manchester. Wat is het salaris van Wout Weghorst bij Manchester United?

Salaris van Weghorst

De ‘kenners’ hadden het nooit verwacht, en zien het soms nog steeds niet in hem zitten. Maar Wout Weghorst staat inmiddels gewoon op al heel wat interlands voor Oranje en twee goals op een WK. In januari 2022 maakte hij de overstap van de Bundesliga naar de Premier League, van Wolfsburg naar Burnley. Ze betaalden ruim 16 miljoen euro voor de spits. Met Burnley degradeerde hij, waarna hij de overstap maakte naar Besiktas. In januari 2023 toonde Erik ten Hag’s Manchester United interesse, en toen was de deal snel rond. 

 

Bij Burnley verdiende Weghorst £60,000 per week, wat neerkomt op zo’n 3.5 miljoen euro per jaar. Met de huurdeal naar Besiktas werd zijn volledige salaris doorbetaald. In Manchester gaat Weghorst nog wat meer verdienen. Volgens The Mirror verdient hij zo’n 7 miljoen euro per jaar bij Manchester United. Dit mag gerust een topsalaris genoemd worden. Het gemiddelde salaris in de Premier League ligt rond de 3 miljoen euro. Ook mede Oranje-international Cody Gakpo verdient een soortgelijk salaris bij zijn club Liverpool.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P