fbpx
€50 gratis weddenschap

Dit is het salaris van Frimpong

Jeremie Frimpong is in Nederland een veelbesproken naam. Bij Bayer Leverkusen strooit hij met assists en doelpunten. Bij Oranje heeft hij nog geen kans gekregen, omdat nota bene Daley Blind de voorkeur krijgt. Dit bizarre salaris verdient de Nederlander in Duitsland.

Engels sprekende Nederlander

Frimpong spreekt geen Nederlands, maar wel Engels. Dit komt doordat hij op jonge leeftijd naar Engeland is verhuisd, waar hij in de jeugd van Manchester City speelde.

De Nederlander speelde nooit in het eerste elftal van Manchester City, maar kreeg via Celtic de kans om zich te bewijzen.

Na zijn eerste seizoen in Schotland werd Frimpong verhuurd aan Bayer Leverkusen, waar hij veel vertrouwen heeft gekregen.

In zijn eerste seizoenen had Frimpong geen bijzonder goede statistieken, maar in de laatste twee seizoenen is de Nederlander gebloeid tot een van de beste spelers in Duitsland.

Opkomende rechter vleugelverdediger

Frimpong bestrijkt bij Leverkusen de gehele rechterzijde van het veld. Hij speelt zowel verdedigend als aanvallend ijzersterk. Tot nu toe in het seizoen 23/24 maakte hij acht doelpunten en gaf hij zes assists. Met zijn club staat hij eerste in de Bundesliga.

Salaris Frimpong bij Leverkusen

In de Bundesliga ontvangen spelers van topclubs een hoger salaris in vergelijking met de Eredivisie. Bayer Leverkusen speelt normaal gesproken niet mee voor het kampioenschap, maar sinds Xabi Alonso trainer is, lijken ze de landstitel te gaan winnen.

Frimpong tekende een contract van vijf jaar bij Leverkusen tot 2028. In deze periode ontvangt hij €20.000.000, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris van €4.000.000.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met ons cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P