fbpx
€50 gratis weddenschap

Salaris Cillessen bij NEC Nijmegen

Jasper Cillessen is teruggekeerd op het oude nest. De in Nijmegen geboren keeper gaat weer de clubkleuren verdedigen van de  club waar hij in 2010 debuteerde in het betaalde voetbal. Na periodes bij Ajax, FC Barcelona en Valencia is hij nu dus weer terug in de De Goffert.

Transferwaarde

Jasper Cillessen heeft een bizarre route afgelegd als het gaat om transfers in zijn carrière. Het begon allemaal bij NEC in 2011 waarna hij de club verruilde voor Ajax. De Amsterdammers hadden de keeper overgenomen voor een schappelijke prijs van €3.5 miljoen. In 2016 klopte niemand minder dan FC Barcelona aan voor Cillessen. Cillessen vertrok voor €13 miljoen naar Barcelona waar hij uiteindelijk als tweede doelman stond achter doelman Marc-André Ter Stegen. Na slechts 32 duels bij Barcelona in 2 jaar tijd bracht Valencia een bod uit op Cillessen van €35 miljoen. 

Onderweg naar Nijmegen

Het vele blessureleed deed Jasper Cillessen de das om. Hij belandde bij Valencia op een zijspoor. Met het WK in het vooruitzicht heeft Cillessen speeltijd nodig wil hij in de picture blijven bij Louis van Gaal. Bij middenmoter NEC kan Cillessen rekenen op de benodigde speeltijd en zal hij aan de bak moeten als doelman. De keeper met een marktwaarde van €3 miljoen heeft een verrassende keuze gemaakt. 

Het salaris van Jasper Cillessen

Ondanks de vervelende blessures bij Valencia verdiende de doelman een lekker bedrag. In 3 seizoenen bij FC Barcelona verdiende Cillessen volgens de gegevens van Salary Sport ongeveer €4 miljoen per jaar. Na zijn transfer naar Valencia stond Cillessen nog 3 seizoenen onder contract waarbij hij ook ongeveer €4 miljoen per seizoen opstreek. We kunnen gerust stellen dat Cillessen over een periode van 6 seizoenen ongeveer €24 miljoen bruto heeft verdiend. 

De begroting van NEC Nijmegen staat voor komend seizoen op €12 miljoen. Het salarisplafond in Nijmegen ligt op €150.000 tot €200.000 euro per jaar. Cillessen zal een stuk meer verdienen dan dat. Dankzij de financiële steun van Marcel Boekhoorn is de komst van de keeper waarheid geworden. Boekhoorn’s vermogen wordt geschat op 1,8 miljard euro (2020). Cillessen zal zeker niet het salaris van zijn tijd in Valencia verdienen, maar met zijn volledige contract in Nijmegen van 3 jaar zal hij hoogstwaarschijnlijk wel zijn jaarsalaris uit Spanje evenaren.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P