fbpx
€50 gratis weddenschap

Dit is het salaris van Bart Verbruggen

Oranje keeper Bart Verbruggen heeft ondanks zijn jonge leeftijd al flink wat ervaring. Via Anderlecht ging hij in 2023 voor een bedrag van 20 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. In de Premier League heeft hij inmiddels aardig veel wedstrijden achter zijn naam staan. De international heeft ook een goed salaris in Engeland!

Via een omweg naar de top

Als vrij onbekende naam maakte Bart Verbruggen in oktober 2023 zijn debuut in Oranje. In de Johan Cruijff Arena tegen Frankrijk moest hij 2 goals van Kyllian Mbappé incasseren (1-2). Op dat moment had hij 4 wedstrijden in de Premier League achter zijn naam staan voor Brighton. De Engelsen hadden hem in de zomer van 2023 voor 20 miljoen euro overgenomen van Anderlecht, waar hij net een half jaar de eerste keeper was geworden. De in Zwolle geboren Verbruggen werd hiermee de duurste keeper ooit die uit de Belgische competitie vertrekt.

"Onverbiddelijke winnaar"

Bart Verbruggen groeide op in Breda en kwam in 2014 bij NAC Breda terecht. Hij werd daar ook gezien als groot talent, maar speelde geen wedstrijd voor NAC. Oud-prof Michael Dingsdag was zijn trainer in de jeugd en zag de winnaarsmentaliteit bij Verbruggen. “Soms sloegen zijn stoppen wel eens door, omdat hij zó veeleisend was voor zichzelf. Soms zelfs overgeconcentreerd. Ik herinner me een wedstrijd dat hij een balletje door z’n handen liet glippen. Dan leefde hij zich na de wedstrijd uit op zijn paal en de bosjes.”

Salaris Verbruggen bij Brighton

Het is bekend dat in de Premier League hoge salarissen worden betaald, en dat is in het geval van Bart Verbruggen niet anders. Het gemiddelde salaris in de Premier League ligt rond de 3.6 miljoen pond, oftewel ruim 4 miljoen euro. Aan dit salaris komt Verbruggen nog niet. Zijn salaris wordt door verschillende bronnen ingeschat op 1.6 miljoen pond per jaar, ruim 1.8 miljoen euro. Een puik salaris voor deze jonge Oranje-international.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met ons cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P