fbpx
€50 gratis weddenschap

Prijzengeld AZ Alkmaar Conference League 2022-2023

Dit jaar staat er weer een indrukwekkende prijzenpot op het spel in het op twee na belangrijkste Europese toernooi. Met een theoretisch maximum van €16.486.000 aan prijzengeld is er veel te winnen voor de deelnemende teams. Om dit fantastische bedrag binnen te halen, moeten alle groepswedstrijden gewonnen worden en moet het team uiteindelijk als winnende finalist uit de strijd komen. In dit blog werpen we een blik op het prijzengeld AZ Alkmaar Conference League 2022 2023

AZ Alkmaar: Nummer 1 in de Conference League

Je leest het goed. De Nederlandse club uit Alkmaar staat op nummer 1 in de all time rankings van de Conference League. In 14 officiële wedstrijden heeft AZ 9 keer gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld, en 2 keer verloren. Hierdoor heeft AZ in de Conference League 30 punten gehaald, 2 meer dan runner up Feyenoord. 

Wedden op de Conference League

Door het Nederlandse succes in de Conference League is het voetbal bij de bookmakers extra populair geworden. Zo zijn er regelmatig heerlijke promoties waarbij je 100x je inleg ontvangt, of een heerlijke bonus. Wil je een wedje zetten? Gebruik dan het legale Nederlandse aanbod met dikke bonussen hieronder.

Prijzengeld Conference League AZ

AZ Alkmaar heeft dit seizoen een geweldige prestatie geleverd in de Conference League en staat in de halve finale tegen West Ham uit London. In de groepsfase won AZ 5 wedstrijden en verloor er 1. Per gewonnen wedstrijd kreeg AZ €500.000 en voor het behalen van de groepsfase nog eens 2.940.000. Na de groepsfase stond de teller op €5.4 miljoen. 

 

Tot zover wist AZ 3 knockout rondes te overleven, dit leverde voor de eerste ronde €300.000, voor de tweede ronde €600.000, en voor de derde ronde €1.000.000 op aan prijzengeld. 

 

Tot zover heeft AZ in de Conference League €7.340.000 aan prijzengeld gewonnen. 

 

*Het prijzengeld voor AZ is een schatting omdat er meerdere variabelen bedragen worden uitgekeerd obv bijvoorbeeld tv-markten. 

Wat kan AZ nog winnen aan prijzengeld?

AZ is nog niet uitgespeeld in de Conference League en dat betekent dat het bedrag van €7.3 miljoen nog kan groeien. Mocht AZ de finale halen ten kosten van West Ham, dan wordt er nog eens €5.000.000 toegevoegd aan prijzengeld. Mocht AZ ook als winnaar uit de finale komen, komt er nog eens €2.000.000 bij.

AZ zou op papier €14.3 miljoen aan prijzen kunnen pakken in de Conference League dit jaar. 

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P