fbpx
€50 gratis weddenschap

Bankroll management, de gouden wedtip

Mensen vragen zich vaak af wat de beste strategie is voor het wedden op sport. Er zijn veel strategiën, maar alles valt of staat met de gouden wedtip en dat is bankroll management oftewel het goed managen van je beschikbare geld voor sportweddenschappen. Wanneer je dit verstandig doet vergroot je de kansen om op lange termijn een goede winst te behalen met wedden op sport.

Wat is bankroll management?

Eerlijk gezegd is bankroll management niet het meest spannende gedeelte van sportweddenschappen. Het is echter wel het meest belangrijke onderdeel als op lange termijn winst wil maken met online wedden op sport. Om je bankroll te laten groeien is het goed beheren van je geld erg belangrijk; wanneer je dit niet doet zal je telkens opnieuw geld moeten bijstorten. Je bankroll is in dit geval het bedrag wat je beschikbaar hebt/maakt om op sport te wedden. Mensen die zo af en toe een weddenschap zetten zullen zich niet erg druk maken om bankroll management. Echter, wanneer je op lange termijn geld wilt verdienen zal je je hier wel mee bezig moeten gaan houden. Je kan op korte termijn geluk hebben met je weddenschappen, er zullen ongetwijfeld periodes komen waarin je minder geluk hebt. Om deze periodes te ‘overleven’ met je bankroll moet je verstandig met je inzetten omgaan. 

Hoe werkt bankroll management?

Het doel van een goed bankroll management is om te voorkomen dat je in een reeks van verloren weddenschappen je totale bankroll verliest. Je moet ervoor zorgen dat je nooit een (te) groot gedeelte van je bankroll inzet op een weddenschap. Op deze manier verklein je de kans dat je veel verliest. Het is de bedoeling om je bankroll in gedeeltes in te delen, zodat je nooit all-in zal gaan met de kans dat je alles verliest. Je zal steeds een percentage van je bankroll inzetten per weddenschap.

Hoe groot moeten de gedeeltes van mijn bankroll zijn?

De grootte van de gedeeltes van je bankroll heb je zelf grotendeels in de hand. Sommige professionele gokkers zullen 1% van je bankroll als uitgangspunt nemen, terwijl anderen 5% zullen zeggen. Aangezien wedden op sport ook spannend en leuk moet zijn, is 1% van je bankroll niet erg aantrekkelijk. Bij een bankroll van €500 (wat een serieus bedrag is) zou je in dit voorbeeld maar €5 per weddenschap ‘mogen’ inzetten. Op die manier zal je bankroll management snel vervelen en zal je je er niet meer aan houden. Ons advies is dan ook om je bankroll in te delen in percentages van 5%. Dit houdt het wedden op sport spannend en toch niet te roekeloos. Aangezien het budget van elke speler verschilt (sommigen zullen een bankroll van €100 hebben, anderen van €10.000) is het handig om dit gedeelte (die 5%) vanaf nu 1 unit te noemen. Op deze manier kan je je inzetten (online) vergelijken en bespreken met anderen.

    – Bankroll management gaat om het minimaliseren van risico voor lange termijn winst –

 

Units

Nu je je bankroll hebt ingedeeld in 20 gelijke gedeeltes van 5% kan je voor jezelf bepalen wanneer je echt een volledige unit zal inzetten. Als je zeker van je weddenschap bent, zal je waarschijnlijk die volledige ook gaan inzetten. Als je iets minder zeker bent is het verstandig om bijvoorbeeld de helft van die 5% in te zetten. Online zullen mede gokkers dit verschil in grootte van units vaak benoemen als ‘hoog’ (een hele unit), ‘medium’ (een halve unit), ‘laag’ (een nog kleiner gedeelte). Op een correct score met een hoge odd zal je niet ‘hoog’ inzetten aangezien de kans op succes bij zo’n weddenschap niet erg hoog is. Op een gewone ‘1 X 2’ weddenschap waarbij je goed je research hebt gedaan en veel vertrouwen in hebt is de kans een stuk aannemelijker dat je wint, daarom is een hele unit inzet daarop niet gek.

Stategiën

Zoals gezegd hoef je niet altijd een vast bedrag of percentage van je bankroll in te zetten op een bet. Dat is zelfs onverstandig. Er zijn enkele strategiën die je kan gebruiken bij het online wedden. Het zijn geen keiharde strategiën die je altijd moet gebruiken, je kan ook best een combinatie van meerdere strategiën gebruiken. Vind voor jezelf een strategie die het beste past bij jouw doelen en gevoel.
 

Discipline

Zoals je wel leest in dit artikel is discipline het belangrijkste gedeelte van een goed beheer van je geld. Het is belangrijk dat je na een streak van enkele verloren weddenschappen op rij niet je principes overboord gooit en meer gaat inzetten. Als je dit doet kan je geluk hebben en je verloren geld terug winnen, maar op lange termijn zal dit nooit winstgevend zijn. Hou je dus altijd aan een strikt bankroll management zodat je niet je verstand verliest als het even tegenzit. Met vertrouwen in je eigen bets, een goede strategie en de principes van bankroll management zal je de kans op lange termijn winst maximaliseren.

Bonussen

Een belangrijk aspect van online bookmakers is het bestaan van bonussen en free bets/gratis weddenschappen. Ook voor je bankroll management zijn bonussen een interessant aspect. Als je als welkomstbonus bovenop je eigen storting bijvoorbeeld een bonus van 100% krijgt, begin je gelijk met een twee keer zo grote bankroll dan je eigen inleg. Dit geeft je natuurlijk een groot voordeel, omdat je op deze manier een veel grotere marge hebt om je eventuele verliezen te compenseren en uiteindelijk toch nog winst te maken. Zoek dus altijd naar goede bonussen of free bets, zodat je gratis een gedeelte extra bij je bankroll krijgt. Lees wel altijd goed de voorwaarden door, je wil niet voor verrassingen komen te staan. Lees ons artikel over welkomstbonussen om meteen te profiteren van een goede bonus!

Beste bonussen voor een beter bankroll management

Rank

Bookmaker

Bonus

1

2

3

4

5

Veelgestelde vragen

Is bankroll management winstgevend?

Ja, een goed bankroll management kan ervoor zorgen dat je op lange termijn winstgevend wordt. Het is wel afhankelijk van je eigen discipline en strategie van inzetten.

Ik heb geen grote bankroll, is het alsnog slim om deze tips te gebruiken?

Ja, bankroll management is belangrijk ongeacht de hoeveelheid geld die je stort of wilt gebruiken.

Welke bonussen bevelen jullie aan?

Op onze pagina met welkomstbonussen vind je de beste bonussen voor nieuwe accounts. Deze bookmakers hebben allemaal een Nederlandse licentie, dus je kan hier veilig spelen.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met ons cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P