fbpx
€50 gratis weddenschap

Wedden op basis van statistieken

Een veelgebruikte strategie om een keuze te maken waarop in te zetten is het gebruik van statistieken. Online zijn tal van nuttige statistieken te vinden op basis waarvan je een goede keuze kan maken. Wat zijn de voor- en nadelen van wedden op basis van statistieken. 

Statistieken gebruiken voor je weddenschappen

De laatste jaren komen er steeds meer statistieken en cijfers beschikbaar over voetbalwedstrijden. Eigenlijk is alles wat er in een wedstrijd gebeurt wel te vinden. Van gangbare statistieken als het aantal schoten en aantal corners tot het aantal balcontacten van de spits in het strafschopgebied van de tegenstander, alles wordt bijgehouden. Al deze statistieken kunnen goed van pas komen om een weloverwogen weddenschap te plaatsen. Uiteraard zijn al deze statistieken ook beschikbaar voor bookmakers en wordt met het meeste hiervan al rekening gehouden bij het bepalen van de odds. Daarnaast zijn resultaten die in het verleden zijn behaald niet altijd representatief voor toekomstige wedstrijden. Hou altijd rekening met zulke zaken.

Denk dus niet te simpel over statistieken. Als in wedstrijden van een team de laatste tien wedstrijden 9x meer dan 2 goals zijn gevallen wil dit niet betekenen dat dit de 11e keer ook weer gaat gebeuren. En, de bookmakers weten deze statistieken ook, de odds worden mede gebaseerd op deze historische gegevens.

De beste bookmaker bonussen 2023

Casino Toto Logo
BetFans beoordeling
TOTO

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
LeoVegas logo
BetFans beoordeling
LeoVegas

Welkomstbonus

Wed €50 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
LiveScoreBet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
bet365

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
Unibet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
TOTO

Speel €10 en krijg €50

Hoge "Lekker man" boosts

De beste Eredivisie odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LeoVegas

Welkomstbonus van €50

Speel gratis LeoKing

Eredivisie profit boosts

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LIVESCOREBET

Speel €10 en krijg €50

Gratis Squads game

Wekelijks free bets

Welkomstbonus

€50 FREE BET
bet365

Speel €10 en krijg €50

Vroege uitbetaling bij 2-0

De beste combo odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET
Unibet

Speel €10 voor €50 free bets

De hoogste quoteringen

50x of 100x met Uniboost

Welkomstbonus

€50 FREE BETS
BetFans beoordeling
JACKS.NL
Welkomstbonus
€100 free bet

JACKS.NL

Free bet tot €100

Jack's Specials Odds

Vertrouwde lay-out

Welkomstbonus

€100 FREE BET

Je eigen strategie bij wedden met statistieken

Enkel en alleen je weddenschappen baseren op statistieken is geen slim idee. Het beste is om statistieken te gebruiken als houvast voor je andere tactieken en als sluitstuk voor je beslissing. Het is verstandig om je eigen geplaatste weddenschappen bij te houden en hierbij op lange termijn een patroon te ontdekken. Op welke competities behaalde je de meeste winst? Op welk soort weddenschap scoor je beter en welke kan je beter overslaan? Het gebruik van je eigen statistieken uit het verleden is misschien nog wel nuttiger dan het gebruiken van statistieken van wedstrijden zelf. Hierdoor krijg je zelf een goed inzicht welke weddenschappen jou het beste liggen en waar je (hopelijk!) winst mee kan maken.

Wedden met eigen inzicht

Niet alles wat in een wedstrijd gebeurt is in statistieken tot uiting te brengen. Bookmakers moeten aan tal van weddenschappen een odd hangen en dit kan nooit altijd een perfecte afspiegeling van de werkelijkheid zijn. Wanneer je zelf veel wedstrijden kijkt en op de hoogte bent van je eigen club, dan heb je altijd een voordeel. Bijvoorbeeld, is de linksback van een ploeg kopsterk en gaat hij altijd mee naar voren bij dode spelmomenten maar heeft hij nog niet gescoord? Bookmakers zullen de kans dat hij zal scoren niet hoog inschatten omdat in statistieken niet te zien is dat hij altijd mee naar voren gaat. De odds op een doelpunt van deze linksback zullen dan ook hoog zijn, terwijl jij als scherpe kijker weet dat de kans best aanwezig is dat hij scoort.

Conclusie wedden op basis van statistieken

Wedden op basis van statistieken kan dus zeker van waarde zijn voor het plaatsen van je online weddenschappen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat bookmakers deze statistieken ook weten en dit gebruiken om de odds te bepalen. Baseer dus nooit je weddenschappen alleen op statistieken maar gebruik ook je eigen waardevolle inzichten. Nog belangrijk is om je eigen weddenschappen bij te houden zodat je hierin kan zien welke bets voor jou goed uitpakken.

Veelgestelde vragen

Is statistieken gebruiken voor weddenschappen verstandig?

Ja het is zeker slim om er rekening mee te houden. Maar  combineer het altijd met andere tactieken.

Waar kan ik goede statistieken vinden?

Dit kan op tal van websites, zoals bijvoorbeeld op de officiële website van de competitie waarop je wilt inzetten.

Is wedden op basis van statistieken winstgevend?

Wanneer je de goede strategiën gebruikt kan online wedden zeker winstgevend zijn. Hou er echter wel altijd rekening mee dat bookmakers uiteindelijk op lange termijn altijd slimmer zijn dan de meeste spelers en daar hun winst mee behalen.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P