waarom veranderen bookmakers odds?

Odds bij bookmakers veranderen constant. Waar je bijvoorbeeld eerst nog een odd van 1,50 kreeg voor winst van een bepaalde ploeg is de odd nu nog maar 1,30. Op basis waarvan doen bookmakers dit?

Odds wijzigen op basis van nieuwe informatie

Bookmakers maken een tijd van tevoren odds beschikbaar zodat spelers veel tijd hebben om erop in te zetten. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt wat van belang is voor de mogelijke uitkomst van de wedstrijd zullen bookmakers de odds zo snel mogelijk willen aanpassen. Hierbij valt te denken aan ondere:

– een blessure bij een (belangrijke) speler
– een trainer die spelers rust zal gunnen vanwege een druk schema
– een transfer die het team zal versterken/verzwakken
– veel uitval in het team (bijvoorbeeld corona-uitbraak)
– (financiële) problemen waardoor spelers ‘staken’
– bekendmaken van wie de scheidsrechter is (veel gele kaarten?)
– bekendmaking van een andere penaltynemer (van belang voor ‘(eerste) doelpuntenmaker’)

Deze redenen zijn allemaal redelijk logisch. Als een topspeler als Messi vanwege welke reden dan ook niet meedoet bij zijn team zal de odd voor zijn team drastisch hoger worden aangezien Messi van grote invloed is op het resultaat. Ook een transfer is uiteraard van belang. Als de topspits van een team plotsklaps verkocht wordt een dag voor de wedstrijd zal dit zeker van invloed zijn op het verloop van de wedstrijd. Hier moeten bookmakers wel op inspelen, ze zullen de odd dus aanpassen. 

Inzetten door goed ingelichte spelers

Bookmakers zullen de odds van een wedstrijd ook aanpassen wanneer een goed ingelichte speler een (groot) bedrag inzet op  een wedstrijd. Deze goede gokkers zijn bekend bij de bookmaker vanwege hun winsten en zullen dus ook in de gaten worden gehouden. Als zo’n speler ineens een groot bedrag inzet op winst voor een bepaalde club, dan zal de bookmaker zeker snel gaan onderzoeken waarom hij dit doet. Hierdoor zullen ze soms wellicht het tijdelijk onmogelijk maken om op deze wedstrijd in te zetten totdat dit onderzoek is afgerond. De weddenschap zal daarna weer beschikbaar worden om op in te zetten met nieuwe odds op basis van de nieuwe informatie. 

xxx

Welkomstbonus
  • €10 free bet

Odds veranderen vanwege odds bij andere bookmakers

Een andere mogelijkheid is dat bookmakers hun odd aanpassen omdat de odds bij concurrerende bookmakers zijn aangepast. Dit is het best te illustreren door middel van een voorbeeld. Bij een tenniswedstrijd tussen twee ongeveer even goede spelers zullen de odds zo goed als gelijk liggen. Laten we zeggen dat bookmaker A en bookmaker B beide de odds hebben op 2,05 – 1,90. Bookmaker A besluit nu om de de odds aan te passen naar 1,90 –  2,05. Hierdoor zal er voor een gokker de mogelijkheid zijn om bij bookmaker A en B beide in te zetten op de wedstrijd, aangezien de beide mogelijkheden boven de 2 liggen waardoor hij dus een zeker winst kan behalen (2,05 – 2,05). Bookmakers zullen dit niet fijn vinden, waardoor ze snel hun odds weer aanpassen zodat er geen zekere winst te behalen is voor de speler.

Veelgestelde vragen

Ja. Als je weddenschap is geplaatst en geaccepteerd zal je de uitbetaling krijgen waarop de weddenschap is geaccepteerd. Je zult dus niet minder uitbetaald krijgen als de odd opeens hard is gedaald.

Ja dat kan zeker. Als een belangrijke speler niet meedoet en de bookmaker is hiervan nog niet op de hoogte, dan kan je inzetten op de huidige odd. Zelf op de hoogte blijven is dus erg belangrijk.

In de voorwaarden van bookmakers is hierover informatie te vinden. Ze zullen dit niet zomaar doen en alleen wanneer er een gegronde reden voor is.

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring. View more
Accept
BetFans
Logo
Herstel Wachtwoord

Ontdek hier de #1 inzet techniek met €100 bonus

Maak vandaag nog wat winst!

Screen-Shot-2022-08-24-at-1.06.35-PM-1661339237.3755

Ontvang hier meteen ons stappenplan per email!

De afbeelding laat een risicoloze winst zien van €130,66