fbpx
€50 gratis weddenschap

Waarom veranderen bookmakers odds?

Odds bij bookmakers veranderen constant. Waar je bijvoorbeeld eerst nog een odd van 1,50 kreeg voor winst van een bepaalde ploeg is de odd nu nog maar 1,30. Op basis waarvan doen bookmakers dit?

Odds wijzigen op basis van nieuwe informatie

Bookmakers maken een tijd van tevoren odds beschikbaar zodat spelers veel tijd hebben om erop in te zetten. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt wat van belang is voor de mogelijke uitkomst van de wedstrijd zullen bookmakers de odds zo snel mogelijk willen aanpassen. Hierbij valt te denken aan ondere:

– een blessure bij een (belangrijke) speler
– een trainer die spelers rust zal gunnen vanwege een druk schema
– een transfer die het team zal versterken/verzwakken
– veel uitval in het team (bijvoorbeeld corona-uitbraak)
– (financiële) problemen waardoor spelers ‘staken’
– bekendmaken van wie de scheidsrechter is (veel gele kaarten?)
– bekendmaking van een andere penaltynemer (van belang voor ‘(eerste) doelpuntenmaker’)

Deze redenen zijn allemaal redelijk logisch. Als een topspeler als Messi vanwege welke reden dan ook niet meedoet bij zijn team zal de odd voor zijn team drastisch hoger worden aangezien Messi van grote invloed is op het resultaat. Ook een transfer is uiteraard van belang. Als de topspits van een team plotsklaps verkocht wordt een dag voor de wedstrijd zal dit zeker van invloed zijn op het verloop van de wedstrijd. Hier moeten bookmakers wel op inspelen, ze zullen de odd dus aanpassen. 

De beste bookmakers 2023

Casino Toto Logo
BetFans beoordeling
TOTO

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
LeoVegas logo
BetFans beoordeling
LeoVegas

Welkomstbonus

Wed €50 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
LiveScoreBet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
bet365

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
Unibet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
TOTO

Speel €10 en krijg €50

Hoge "Lekker man" boosts

De beste Eredivisie odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LeoVegas

Welkomstbonus van €50

Speel gratis LeoKing

Eredivisie profit boosts

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LIVESCOREBET

Speel €10 en krijg €50

Gratis Squads game

Wekelijks free bets

Welkomstbonus

€50 FREE BET
bet365

Speel €10 en krijg €50

Vroege uitbetaling bij 2-0

De beste combo odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET
Unibet

Speel €10 voor €50 free bets

De hoogste quoteringen

50x of 100x met Uniboost

Welkomstbonus

€50 FREE BETS
BetFans beoordeling
JACKS.NL
Welkomstbonus
€100 free bet

JACKS.NL

Free bet tot €100

Jack's Specials Odds

Vertrouwde lay-out

Welkomstbonus

€100 FREE BET

Inzetten door goed ingelichte spelers

Bookmakers zullen de odds van een wedstrijd ook aanpassen wanneer een goed ingelichte speler een (groot) bedrag inzet op  een wedstrijd. Deze goede gokkers zijn bekend bij de bookmaker vanwege hun winsten en zullen dus ook in de gaten worden gehouden. Als zo’n speler ineens een groot bedrag inzet op winst voor een bepaalde club, dan zal de bookmaker zeker snel gaan onderzoeken waarom hij dit doet. Hierdoor zullen ze soms wellicht het tijdelijk onmogelijk maken om op deze wedstrijd in te zetten totdat dit onderzoek is afgerond. De weddenschap zal daarna weer beschikbaar worden om op in te zetten met nieuwe odds op basis van de nieuwe informatie. 

Odds veranderen vanwege odds bij andere bookmakers

Een andere mogelijkheid is dat bookmakers hun odd aanpassen omdat de odds bij concurrerende bookmakers zijn aangepast. Dit is het best te illustreren door middel van een voorbeeld. Bij een tenniswedstrijd tussen twee ongeveer even goede spelers zullen de odds zo goed als gelijk liggen. Laten we zeggen dat bookmaker A en bookmaker B beide de odds hebben op 2,05 – 1,90. Bookmaker A besluit nu om de de odds aan te passen naar 1,90 –  2,05. Hierdoor zal er voor een gokker de mogelijkheid zijn om bij bookmaker A en B beide in te zetten op de wedstrijd, aangezien de beide mogelijkheden boven de 2 liggen waardoor hij dus een zeker winst kan behalen (2,05 – 2,05). Bookmakers zullen dit niet fijn vinden, waardoor ze snel hun odds weer aanpassen zodat er geen zekere winst te behalen is voor de speler.

Veelgestelde vragen

De odd is gedaald nadat ik heb ingezet, krijg ik nu wel de odd waarop ik heb ingezet?

Ja. Als je weddenschap is geplaatst en geaccepteerd zal je de uitbetaling krijgen waarop de weddenschap is geaccepteerd. Je zult dus niet minder uitbetaald krijgen als de odd opeens hard is gedaald.

Kan ik profiteren van dalende of stijgende odds?

Ja dat kan zeker. Als een belangrijke speler niet meedoet en de bookmaker is hiervan nog niet op de hoogte, dan kan je inzetten op de huidige odd. Zelf op de hoogte blijven is dus erg belangrijk.

Kunnen bookmakers mijn weddenschap annuleren?

In de voorwaarden van bookmakers is hierover informatie te vinden. Ze zullen dit niet zomaar doen en alleen wanneer er een gegronde reden voor is.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P