fbpx
€50 gratis weddenschap

Prijzengeld Feyenoord 2023/2024

De UEFA deelt elk seizoen miljoenen uit aan deelnemers van de Europese toernooien. Meedoen in de Champions League, Europa League en Conference League levert de clubs gigantische bedragen op. Check hier hoeveel prijzengeld Feyenoord dit seizoen verdiende in Europa.

Prijzengeld Feyenoord Champions League

Deelname aan de Champions League is financieel zeer lucratief. Enkele bedragen staan door deelname aan de groepsfase vast. De startpremie is al ruim 15 miljoen euro. Daarnaast geeft de UEFA per groepswedstrijd een premie; winst levert 2,8 miljoen euro op en een gelijkspel levert 930.000 euro op. 


Inkomsten

Startpremie

15.6 miljoen euro

Coëfficiëntenpremie

13.6 miljoen euro

Market pool

1.1 miljoen euro

Prestatiebonus

5.6 miljoen euro

Totaal

36.05 miljoen euro

De prestatiebonus die Feyenoord dit seizoen in de Champions League verdiende komt uit de overwinningen tegen Lazio en Celtic uit op 5.6 miljoen euro.

De coëfficiëntenpremie is een bedrag gebaseerd op de coëfficientenranglijst van de clubs die deelnemen aan de Champions League. Deze premie bepaalt voor 30% het eindbedrag wat een club ontvangt. De verschillen tussen clubs worden een stuk groter door deze premie. Zo ontvangt een club als Real Madrid meer dan 30 miljoen euro uit deze pot en Union Berlin slechts iets meer dan een miljoen euro. 

De market pool bepaalt voor 15% het bedrag wat een club verdient. In deze pot zit ruim 300 miljoen euro voor de deelnemers. De precieze rekenmethode van deze verdeling wordt niet bekend gemaakt door de UEFA. De verdeling is afhankelijk van de tv-contracten die de UEFA heeft met de verschillende landen. In de periode 2018-2021 ontvingen Nederlandse deelnemers 0.7% van uit deze pool, terwijl Engelse deelnemers ruim 20% mochten verdelen.

Gimenez Feyenoord scoort

Dankzij de derde plaats in de Champions League neemt Feyenoord na de winterstop deel aan de Europa League. Het prijzengeld wat de UEFA beschikbaar stelt in de Europa League is de laatste jaren ook flinkt gestegen. De winnaar van de Europa League ontvangt 8.6 miljoen euro.

TOP PROMOTIES

100x JE INZET

FREE BETS

FREE SPINS

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P