fbpx
€50 gratis weddenschap

Prijzengeld Ajax in de Conference League

Ajax is derde in de poule geworden van de Europa League en blijft daardoor actief in Europa in de Conference League. Er staat ook op een lager niveau aanzienlijk wat prijzengeld op het spel voor Ajax.

Europa League prijzengeld Ajax 2023 - 2024

Meedoen aan de Europa League is enorm winstgevend. Er zijn vaste bedragen verbonden aan de deelname aan de groepsfase. De startpremie bedraagt 3.630.000 miljoen euro.

Met de 3e plek in de Eredivise dwong Ajax directe kwalificatie af voor de Europa League.

Per gewonnen wedstrijd in de poulefase ontvangt een team 630 duizend euro en een gelijkspel levert 210 duizend euro op.

Prijzengeld Europa League Ajax


Inkomsten

Startpremie

3.63 miljoen euro

Coëfficiëntenpremie

4.09 miljoen euro

Market pool

2.77 miljoen euro

Prestatiebonus

1.05 miljoen euro

Totaal

11.54 miljoen euro

Dankzij twee gelijkspelen, tegen Marseille en AEK Athene, en winst tegen Athene, heeft Ajax een prestatiebonus van 1.05 miljoen euro verdiend.

De coëfficiëntenpremie is een geldbedrag dat wordt bepaald op basis van de coëfficiëntenranglijst van clubs die deelnemen aan de Europa League. Deze premie vertegenwoordigt 15% van het totale bedrag dat een club ontvangt en leidt tot aanzienlijke verschillen tussen clubs. Ajax ontvangt, na Liverpool, het op één na hoogste bedrag uit de coëfficiëntenpremie.

De market pool bepaalt 30% van het bedrag dat een club verdient, en er is meer dan 139 miljoen euro beschikbaar voor de deelnemende clubs. De exacte berekeningsmethode voor deze verdeling wordt niet openbaar gemaakt door de UEFA en is afhankelijk van de televisiecontracten die de UEFA heeft met verschillende landen. Tussen 2018 en 2021 ontvingen Nederlandse deelnemers slechts 0,7% van deze pool, terwijl Engelse deelnemers meer dan 20% kregen toegewezen.

Ajax in de Conference League

Na een belangrijke winst tegen AEK Athene heeft Ajax toch nog een plek in de Conference League afgedwongen.

Het prijzengeld in de Conference League loopt per ronde op. In de tussenronde die Ajax zal spelen, spelen ze tegen een nummer twee uit de poulefase van de Conference League. Deze ronde is bij winst goed voor 300.000 euro prijzengeld.

In de opvolgende rondes loopt het bedrag aan prijzengeld op van 600.000 euro tot 5 miljoen euro.

Ajax in de 8ste finale

Ajax schakelde het Noorse Bodø/Glimt uit over twee duels, met een 2-2 gelijkspel thuis en een 1-2 overwinning in de uitwedstrijd. Daardoor kon Ajax €300.000 bijschrijven op zijn conto en zich klaarmaken voor de achtste finale.

De totale winst van Ajax in Europa in het seizoen 2023-2024 bedraagt nu €11,84 miljoen.

Zal Ajax de 8ste finale overleven? Dan kunnen de Amsterdammers nog eens €600.000 aan prijzengeld bijschrijven. 

TOP PROMOTIES

100x JE INZET

FREE BETS

FREE SPINS

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P