fbpx
€50 gratis weddenschap

Seizoensweddenschappen

Hier vind je alle info over seizoensweddenschappen en bij welke bookmaker je deze het beste kan plaatsen. Deze weddenschappen worden ook wel outright weddenschappen genoemd (outrights).

Wat is een seizoensweddenschap?

Seizoensweddenschappen (of ‘outrights’) zijn weddenschappen die je plaatst op de uitkomst van een competitie of toernooi, in plaats van op een wedstrijd. Er is een grote verscheidenheid aan seizoensweddenschappen. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten wie kampioen zal worden, wie zal degraderen of wie topscorer zal worden. Deze weddenschappen zijn dan ook pas gewonnen (of verloren) na afloop van het toernooi of de competitie. Op deze outrights is vaak al ver voor de start van de competitie in te zetten, en deze blijven meestal ook tijdens de hele competitie beschikbaar om op in te zetten.

Bij vrijwel alle bookmakers is het mogelijk om op outright weddenschappen in te zetten. Wij zetten hieronder onze beste keuzes neer. Dit is gebaseerd op de hoogte van de odds en het aanbod aan seizoensweddenschappen. Daarnaast zijn bij deze bookmakers ook leuke bonussen te verkrijgen die ook op outrights geplaatst kunnen worden.

Beste bookmakers voor seizoensweddenschappen

Casino Toto Logo
BetFans beoordeling
TOTO

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
LeoVegas logo
BetFans beoordeling
LeoVegas

Welkomstbonus

Wed €50 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
LiveScoreBet

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
bet365

Welkomstbonus

Wed €10 en 
krijg €50 gratis
BetFans beoordeling
JACKS.NL
Welkomstbonus
€100 free bet
TOTO

Speel €10 en krijg €50

Hoge "Lekker man" boosts

De beste Eredivisie odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LeoVegas

Welkomstbonus van €50

Speel gratis LeoKing

Eredivisie profit boosts

Welkomstbonus

€50 FREE BET
LIVESCOREBET

Speel €10 en krijg €50

Gratis Squads game

Wekelijks free bets

Welkomstbonus

€50 FREE BET
bet365

Speel €10 en krijg €50

Vroege uitbetaling bij 2-0

De beste combo odds

Welkomstbonus

€50 FREE BET

JACKS.NL

Free bet tot €100

Jack's Specials Odds

Vertrouwde lay-out

Welkomstbonus

€100 FREE BET

Soorten outrights

Er zijn veel verschillende soorten seizoensweddenschappen. Je kan bijvoorbeeld inzetten wie het toernooi of de competitie gaat winnen. Op onderstaande afbeelding zijn bijvoorbeeld de odds te zien voor wie de Champions League in 2022 zal winnen. Zoals je ziet zijn deze odds vrij hoog, zelfs voor topclubs als Barcelona (12.00) en Real Madrid (17.00) zijn hoge winsten mogelijk. 

Legendarische outrights

Het kampioenschap van Leicester City in het seizoen 2015/2016 was voor iedereen uiteraard een grote verrassing. De ploeg die als degradatiekandidaat werd gezien eindige op maar liefst 10 punten van nummer 2 Arsenal en mocht zich hierbij tot kampioen kronen. Ook voor de bookmakers was dit uiteraard totaal onverwacht. Voor aanvang van het seizoen kreeg je maar liefst 5000 keer je inleg voor een kampioenschap van Leicester!

Een andere verrassende seizoensweddenschap is de KNVB beker winst van PEC Zwolle in 2014. Als pas gepromoveerde club behaalden ze tot ieders verbazing de finale waar een wedstrijd tegen kampioen Ajax te wachten stond. Het behalen van de finale was al een stunt, in de finale werd deze stunt alleen maar groter. Na een 0-1 achterstand werd Ajax weggespeeld en met 5-1 verslagen. Wanneer je voor het seizoen een outright bet op PEC Zwolle als bekerwinnaar zou hebben geplaats had dit je 101 keer je inleg opgeleverd.

Dan nog het verhaal van de EK winst van Griekenland in 2004. Vriend en vijand werd verrast dat de Grieken na de finale de Europese titel konden vieren. Portugal werd op eigen grond in de finale verslagen door een goal van Angelos Charisteas. De odd voor aanvang van het EK 2004 was maar liefst 150! De Grieken die een gokje hadden gewaagd op hun eigen land moeten dubbel zo blij zijn geweest door deze grote verrassing.

Veelgestelde vragen

Kan ik op elke competitie outright bets zetten?

Ja, op vrijwel elke (grote) competitie kan je seizoensweddenschappen zetten. Check de bookmakers voor het exacte aanbod.

Kan ik seizoensweddenschappen combineren?

Ja, bij de meeste bookmakers is dit mogelijk zo lang de weddenschappen van verschillende competities zijn.

Kan ik met een free bet inzetten op seizoenweddenschappen?

Ja, dat is meestal wel mogelijk maar check wel de voorwaarden die bij de free bet horen.
Kijk hier voor alle bookmakers met free bets.

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.