fbpx
€50 gratis weddenschap

Prijzengeld PSV in de Champions League

PSV heeft overwintering afgedwongen in een poule met Arsenal, Lens en Sevilla. Het prijzengeld klotst tegen de plinten bij de club uit Eindhoven.

Elftal PSV

Champions League prijzengeld PSV 2023 - 2024

Meedoen aan de Champions League is enorm winstgevend. Er zijn vaste bedragen verbonden aan de deelname aan de groepsfase. De startpremie bedraagt al meer dan 15 miljoen euro.

PSV speelde voor deelname al 2 voorrondes en rekende daar af met Sturm Graz en Rangers. Dit leverde per ronde wedstrijd €100.000 op aan prijzengeld.

Per gewonnen wedstrijd in de poulefase ontvangt een team 2.8 miljoen euro en een gelijkspel levert 930.000 op. 

Prijzengeld PSV


Inkomsten

Startpremie

15.6 miljoen euro

Coëfficiëntenpremie

13.6 miljoen euro

Voorrondes

0.2 miljoen euro

Market pool

1.1 miljoen euro

Prestatiebonus

8.39 miljoen euro

Plaatsing 1/8ste finale

9.6 miljoen euro

Totaal

48.49 miljoen euro

Dankzij twee overwinngen op Lens, Sevilla en driemaal gelijkspel verdiende PSV een prestatiebonus van 11.19 miljoen euro.

De coëfficiëntenpremie is een geldbedrag dat wordt bepaald aan de hand van de coëfficiëntenranglijst van clubs die meedoen aan de Champions League. Deze premie beïnvloedt 30% van het totale bedrag dat een club ontvangt. Het zorgt voor aanzienlijke verschillen tussen clubs; bijvoorbeeld krijgt Real Madrid meer dan 30 miljoen euro uit deze pot, terwijl Union Berlin slechts iets meer dan een miljoen euro ontvangt.

De market pool bepaalt 15% van het bedrag dat een club verdient, en er zit meer dan 300 miljoen euro in deze pot voor de deelnemende clubs. De exacte berekeningsmethode voor deze verdeling wordt niet bekendgemaakt door de UEFA. De verdeling is afhankelijk van de televisiecontracten die de UEFA heeft met verschillende landen. Tussen 2018 en 2021 ontvingen Nederlandse deelnemers slechts 0,7% van deze pool, terwijl Engelse deelnemers meer dan 20% mochten verdelen.

Voor het behalen van de 8ste finale kan PSV een bedrag van 9.6 miljoen tegemoet zien van de UEFA.

PSV in de Champions League

Dit seizoen (2023-2024) heeft PSV zich weten te plaatsen voor de volgende fase van de Champions League door de tweede plek te veroveren met 9 punten uit 6 wedstrijden.

In de achtste finale zal PSV het opnemen tegen het nummer 1 team uit een andere poule.

Bij een overwinning in deze ronde kan PSV een bedrag van 10.6 miljoen euro tegemoet zien van de UEFA.

TOP PROMOTIES

100x JE INZET

FREE BETS

FREE SPINS

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.