fbpx
€50 gratis weddenschap

Wedden op Marokko - Spanje
WK 2022

Marokko heeft na 36 jaar de knock-outfase bereikt van een wereldkampioenschap. Aanstaande dinsdag om 16:00 speelt Marokko tegen Spanje in de achtste finale. De ploeg werd eerste in Poule F, waar België werd uitgeschakeld en Kroatië als tweede eindigde. Tot zover is Marokko de grootste verrassing van dit WK. 

Walid Regragui: ''We zijn hier om geschiedenis te schrijven''

Bondscoach Walid Regragui wilt dat zijn ploeg geconcentreerd blijft voor het duel tegen Spanje. ”We zijn hier op geschiedenis te schrijven en willen winnen van Spanje om door te gaan naar de kwartfinale”. In de groepsfase heeft Marokko tweemaal gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Het succes van de ploeg is hen te danken aan de sterke verdediging. In de groepsfase kreeg Marokko maar 1 doelpunt tegen. Tegen de makkelijk scorende Spanjaarden zal de verdediging opnieuw getest worden.

Luis Enrique: ''Het wordt niet makkelijk tegen Marokko''

In de laatste wedstrijd van de groepsfase verloor Spanje met 2-1 van Japan waardoor zij tweede in de groep eindigde. De bondscoach Luis Enrique is ontevreden over de manier waarop Spanje zich heeft gekwalificeerd. Net als Japan zal Marokko risico’s nemen om Spanje te verslaan. In 2022 werd Spanje uitgeschakeld in de achtste finale na een gelijkspel en een verloren penaltyserie tegen Rusland. Je mag verwachten dat Spanje dinsdag een volgende stap zet naar de tweede wereldtitel ten koste van Marokko, Spanje verloor niet in de laatste 4 WK-wedstrijden tegen Afrikaanse landen. 

Spelers om in de gaten te houden

Youssef En-Nesiry

De spits van Marokko kan geschiedenis schrijven door zijn derde doelpunt te maken op dit WK. Nooit eerder scoorde een Marokkaanse voetballer drie keer of vaker op een wereldkampioenschap. 

Álvaro Morata

Op het wereldtoneel in Qatar wist Álvaro Morata van Spanje gemiddeld eenmaal te scoren per 42 minuten. In de laatste drie van de vier wedstrijden wist Spanje binnen 15 minuten het net te vinden. 

⚽ Álvaro Morata scoort tegen Marokko ⚽

2.65

Statistieken tussen Marokko en Spanje

In 2018 troffen beide landen elkaar eerder op een wereldkampioenschap. Deze wedstrijd in de groepsfase eindigde in 2-2, destijds werd Spanje eerste in de groepsfase en Marokko laatste. 

De huidige vorm van Marokko

In de laatste 3 WK-wedstrijden bleef Marokko ongeslagen en wonnen zij van België en Canada. In de 7 vriendschappelijke wedstrijden in de aanloop van dit WK bleef Marokko eveneens ongeslagen. Desondanks Marokko tegen mindere ploegen speelde, kunnen we bevestigen dat Marokko voor hun doen, in een gewelde vorm verkeren. 

De huidige vorm van Spanje

Spanje won de eerste wedstrijd van dit WK overtuigend met 7-0 van Costa Rica. De opvolgende wedstrijden vielen tegen met een gelijkspel tegen Duitsland, en verlies tegen Japan. Het Zuid-Europese land wilt de vorm tegen Costa Rica herpakken met het bekende ‘tiki, taka voetbal’. 

Beste odds Marokko - Spanje

De beste odds voor deze wedstrijd vind je bij Unibet

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met ons cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P