fbpx
€50 gratis weddenschap

Woensdag 15 december begint in Londen het PDC World Darts Championship 2022, oftewel het WK Darts. Er doen dit jaar weer veel Nederlanders mee. Uiteraard doet Michael van Gerwen mee, maar ook Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en zelfs Raymond van Barneveld doet mee. Zal Van Gerwen zijn vierde WK titel pakken of gaat titelverdediger Gerwyn Price er weer met de winst vandoor?

Favorieten voor wk darts 2022

De favorieten om het WK Darts 2022 te winnen zijn volgens bookmaker bet365 Gerwyn Price en Michael van Gerwen. Ook Peter Wright en Jonny Clayton maken een goede kans. Price heeft een sterk jaar achter de rug en is dan ook nipt favoriet voor Van Gerwen. Mighty Mike zit daarentegen niet in de beste periode van zijn carrière maar behoort toch tot de topfavorieten. De man met de meeste winstpartijen op zijn naam in 2021 is Jonny Clayton, hij is dus ook een kanshebber op de titel. 

Check hier de favorieten en de bijbehorende odds:

prijzengeld wk darts 2022

In totaal is er 2.5 miljoen pond aan prijzengeld te verdelen dit toernooi, bijna 3 miljoen euro dus. Alle 96 deelnemers krijgen al een startpremie van 7500 pond en dat bedrag loopt uiteraard alleen maar verder op wanneer de darters verder in het toernooi komen. Voor de winnaar ligt een half miljoen pond te wachten, de verliezend finalist krijgt 200.000 pond.

Verdeling prijzengeld WK Darts 2022:

Resultaat   Prijzengeld
Winnaar    £500.000
Verliezend finalist   £200.000
Halve finale   £100.000
Kwartfinale   £50.000
Achtste finales   £35.000
Derde ronde   £25.000
Tweede ronde   £15.000
Eerste ronde   £7500

Nederlandse deelnemers wk darts 2022

Ook dit jaar doen er weer veel Nederlandse darters mee aan het WK in Londen. In totaal doen er 10 Nederlanders mee, te weten Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven en Chris Landman. Bij de bookmakers kan je natuurlijk inzetten op winst van het WK voor deze spelers. De odds zijn als volgt:

Speler

Odd voor WK winst

Michael van Gerwen

5.50

Dirk van Duijvenbode

81

Danny Noppert

101

Vincent van der Voort

301

Raymond van Barneveld

151

Ron Meulenkamp

501

Jermaine Wattimena

301

Martijn Kleermaker

501

Maik Kuivenhoven

501

Chris Landman

1001

Outsiders WK darts 2022

Met 96 deelnemers aan het toernooi kan het uiteraard voorkomen dat niet 1 van de favorieten de titel pakt. Dit is vooral interessant als je er op wilt wedden, want de outsiders hebben een veel hogere odd dan de favorieten. We noemen hier enkele outsiders.

Gary Anderson – odd 36.00

De WK winnaar van 2015 en 2016 blijft voor ons toch een goede outsider voor de titel. “The Flying Scotsman” beleeft weliswaar geen topjaar maar kan toch gaan verrassen. Vorig jaar behaalde hij ook de finale, waar hij uiteindelijk verloor van Price.
 

James Wade – odd 41.00

Wade is dan wel geen favoriet (zelfs niet een beetje), hij staat wel gewoon 4e op de wereldranglijst. Hij behaalde halve finale plaatsen op het WK in 2009, 2012 en 2013. Hij won dit jaar de UK Open en was daarmee de opvolger van Van Gerwen. 
 

Krzysztof Ratajski – odd 51.00

De Poolse darter beleeft een goed jaar en heeft de opgaande lijn in zijn carrière duidelijk te pakken. Vorig jaar verloor hij in de WK kwartfinale van Bunting, dit jaar behaalde hij de halve finale van de World Matchplay. Een odd van 51 lijkt hoog voor deze speler. 

Raymond van Barneveld – odd 151

Als echte outsider voor de titel zien we Van Barneveld niet, maar we willen hem toch even noemen. De van matchfixing verdachte Barney mag in een lijstje met odds natuurlijk niet ontbreken. De vijfvoudig wereldkampioen was gestopt maar kwam weer terug. Hij heeft de gunfactor en wie weet kan hij met de steun van het publiek vleugels krijgen (en misschien heeft hij ook wel op zichzelf ingezet!).

Wedden op het wk darts met een bonus?

MELD JE AAN BIJ BET365 EN ONTVANG EEN GRATIS WEDDENSCHAP TOT 100 EURO! 

De grootste bookmaker van de wereld is live in Nederland. Om kennis te maken met deze bookmaker kun je profiteren van een gratis weddenschap tot wel 100 euro. De gratis weddenschap kan op enkel of combi-weddenschappen ingezet worden en winsten komen zonder rondspeelvoorwaarde.

  1. Meld je hier aan bij Bet365
  2. Maak een storting tussen de 5 en 100 euro.
  3. Na het inzetten van je storting (minimale odd 1.2) ontvang je een gratis weddenschap ter hoogte van je storting.
  4. De winsten van de gratis weddenschap zijn direct opneembaar en belastingvrij.

Meer weten over Bet365? Lees onze review hier. 

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.