fbpx
€50 gratis weddenschap

Ajax is momenteel in grootse vorm in de Champions League; de maximale score uit 4 wedstrijden met een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen. De Amsterdammers hadden in de dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund verrassend weinig moeite met de Duitsers. Kan Ajax de finale van de Champions League bereiken, of wellicht zelfs winnen? Dit zijn de redenen waarom Ajax de Champions League (niet) gaat winnen.

Ajax wint de Champions League!

Uitstekende groepsfase
Resultaat halen met goed voetbal, dat is wat Ajax graag wil. Zo gebeurde het ook in de eerste 4 wedstrijden van de groepsfase. Tegen Dortmund (vooral thuis) werd bevestigd dat het zeker geen utopie is om met kenmerkend Ajax-voetbal resultaat te halen. Er werden veel kansen gecreëerd en zelfs 14 keer gescoord in de eerste 4 wedstrijden. Daarnaast is Ajax al (vrijwel) zeker van de groepswinst, wat normaal gesproken een gunstige uitgangspositie is voor de eerste knock-out wedstrijden.

Corona
De coronacrisis, het moet toch genoemd worden. De Europese topclubs moesten op de kleintjes letten vanwege de grote financiële gevolgen van de coronacrisis. Bepalende spelers van Ajax konden hierdoor blijven en de topclubs hadden niet de mogelijkheden om zich groots te versterken. Dit is uiteraard in het voordeel van Ajax.

Ervaring
Ajax heeft zijn selectie dus goed bij elkaar weten te houden, zodoende staat er een goed ingespeeld en ervaren elftal op het veld. Aanvoerder Tadic heeft met zijn 32 jaar jarenlange ervaring op het hoogste niveau. Daley Blind (31) loopt ook al jaren mee en gaat richting de 100 Europese wedstrijden. Ook Klaassen (28) en Haller (27) hebben veel ervaring en kunnen de jongere generatie bij de hand nemen. Met een gemiddelde leeftijd van 26+ behoort Ajax zeker niet tot de jongste selecties van de Champions League, zoals voorheen wel het geval was.

Ryan Gravenberch
Nog maar 19 jaar oud maar ook geen groentje meer. Gravenberch was de jongste debutant ooit voor Ajax (16 jaar en 139 dagen oud) en was vorig seizoen al bepalend in het landskampioenschap. Qua belang voor het positiespel van Ajax doet Gravenberch sterk aan zijn ‘voorganger’ Frenkie de Jong denken. Beide zijn echte spelmakers die erg belangrijk zijn in de opbouw van het team. Een minpuntje (net zoals bij De Jong) is het geringe aantal goals van Gravenberch. Ajax scoort aan de lopende band, Gravenberch blijft voorlopig op 1 goal steken.

Revanche voor 2018/2019
In het topseizoen 2018/2019 was Ajax enkele seconden verwijderd van de Champions League finale, totdat Lucas Moura roet in het eten gooide. In dat seizoen werd bewezen dat het zeker mogelijk is dat Ajax tot de finale reikt. Kijkend naar het team wat toen in het veld stond tegen Spurs, zullen Tadic, Blind en Mazraoui erop gebrand zijn om dit keer wel de finale te halen.

Denk je dat Ajax de Champions League wint? Krijg nu maar liefst 21 keer je inleg!

Maak hier je account aan en zet in bij Bet365!

Ajax wint de Champions League niet

Individuele kwaliteiten
Wanneer je de Europese topteams naast elkaar legt zal niemand kunnen ontkennen dat ploegen als Manchester City, PSG en Bayern München over meer individuele kwaliteiten beschikken. Van de basisspelers van Ajax zal vrijwel geen enkele speler een onbetwiste basisspeler bij 1 van deze topteams zijn. Ajax als team kan wellicht mee met de top, individueel is dit nog niet het geval.

Het Ajax-spel kan ontregeld worden
FC Utrecht, Heracles en FC Twente bewezen het al in de Eredivisie; Ajax is niet ongenaakbaar. Hierin liet Ajax zien dat het zelfs tegen op papier veel mindere tegenstanders niet in staat is om 90 minuten te domineren en veel kansen te creëren. FC Utrecht en Heracles bleven het spel van Ajax ver van het doel ontregelen en zorgden ervoor dat Ajax niet in hun gebruikelijke spel kwam.

Vormdip van jonge spelers
Gravenberch en Timber doen het uitstekend en zijn van grote waarde voor het spel van Ajax. Ze zijn beide echter ook nog erg jong en zullen ongetwijfeld nog te maken krijgen met een vormdip, zoals alle jonge spelers vroeg of laat zullen ervaren. Gravenberch gaf al eens aan dat hij bij tijd en wijle moeite heeft om 90 minuten gefocust te blijven. Dit kwam hem op kritiek van Marco van Basten te staan. “’Hoe veel goede wedstrijden heeft hij gespeeld? Een aantal, en dan ben je al volgevreten…”

Remko Pasveer
Eerlijk is eerlijk, Pasveer presteert de laatste weken uitstekend voor Ajax. Tegen Dortmund hield hij het fenomeen Haaland drie keer van scoren af. Maar niemand zal ontkennen dat Pasveer niet de gedroomde Ajax-keeper is die zijn team naar de Champions League winst zal loodsen. In de wedstrijd tegen FC Utrecht was de winnende enige goal van Warmerdam niet onhoudbaar. Wellicht is het voor Overmars verstandig om in januari met een zak geld op zoek te gaan naar een Champions League waardige keeper.

De concurrentie
De kenner zijn het er wel over eens; dit Ajax heeft geen grote kans op Champions League winst. Zo zijn Marco van Basten (“Te weinig individuele kwaliteiten”) en Ronald de Boer (“Hooguit 5% kans”) het erover eens dat de concurrenten meer kans hebben om de cup met de grote oren. Dit is ook niet verwonderlijk, geld bepaalt veel in het voetbal. Zo betaalde Manchester City liefst 117 miljoen euro voor Jack Grealish, een bedrag wat ongeveer de gehele begroting van Ajax is. Kijkend naar de begrotingen van de grote Europese clubs is Ajax slechts een kleine speler. Clubs als Bayern München (630 miljoen euro), Manchester City (600 miljoen) en PSG (550 miljoen) torenen hoog boven Ajax (160 miljoen uit).

Bij de bookmakers zijn City (4.5x je inleg) en Bayern (5x je inleg) de grote favorieten voor de Champions League winst.

Inzetten op de Champions League winnaar?
Maak hier je account aan bij Bet365 en zet in!

 

BetFans
Logo
Leeftijd_controle
Welkom bij BetFans.nl
Wat is je leeftijd?
Bonussen en promoties zijn alleen beschikbaar voor 24+. De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Door je leeftijd aan te geven stem je ook in met onze algemene voorwaarden en cookiebeleid. Bij het betreden van de website bevestig je ook dat je niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.
P