Kansspelbelasting in Nederland 2021

De Wet op de Kansspelen is in 2021 veranderd. Met de invoering van de Wet Kansspelen op Afstand (Koa) Hierdoor zijn ook de regels met betrekking tot kansspelbelasting veranderd. We zetten de veranderingen op een rijtje.

Wanneer je een leuke weddenschap hebt gewonnen of winst hebt gepakt in een online casino vraag je je uiteraard af of je over je gewonnen bedrag belasting moet afdragen. Bij de enige legale Nederlandse aanbieder Toto wordt deze belasting automatisch van je gewonnen bedrag afgetrokken. Deze belasting bedraagt 30,1% bij gewonnen bedragen boven €449. Winsten bij andere aanbieders van online kansspelen zou je zelf moeten aangeven bij de Belastingdienst.

Per 1 oktober 2021 veranderen deze regels. Vanaf deze datum zullen er, naast Toto, nieuwe aanbieders van kansspelen in Nederland toetreden. Bij deze aanbieders die een vergunning van de Kansspelautoriteit hebben ligt de plicht om belasting af te dragen bij de aanbieder, en dus niet meer bij de speler. Dit is dus een grote vooruitgang en een positieve verandering voor de spelers.

De aanbieders betalen 29% belasting over hun bruto spelresultaat. Bij aanbieders die geen vergunning van de Kansspelautoriteit hebben, ligt de belastingplicht wel bij de speler. Ook hierom is het niet aan te raden om bij aanbieders zonder vergunning te spelen.

BetFans gebruikt cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Als je deze website verder gebruikt ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. View more
OK
BetFans
Logo
Herstel Wachtwoord

Op de hoogte blijven van de beste bonussen en free bets?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief